Visie

Helon gaat in alle aspecten van haar werking steeds uit van dialoog.

DOORDACHT
Dialoog die gebaseerd is op onderzoek, die volwaardig doordacht is

Om efficiënt te kunnen werken, dient elke vorm van dialoog uiteraard plaats te vinden op basis van waardevolle informatie. Aldus gaat Helon steeds diepgaand te werk in zowel onderzoek als advies. Door bewust op zoek te gaan naar alle elementen in een analyse. Door het doordacht hanteren van het budget als ontwerpinstrument. Door ons op te stellen als volwaardige organisator in het bouwteam. Door consistent en eenduidig te zijn in adviezen. Helon zorgt ervoor dat u en uw adviseurs zich steeds bewust zijn van alle aspecten van het project: bewust van functie, vorm, energie, budget, ruimte, … Zodoende is onze dialoog er steeds op gericht de complexiteit van het bouwproces te vertalen naar hetgeen u nodig heeft om weloverwogen keuzes te maken voor uw project.

GEPERSONALISEERD
Dialoog die we steeds opvatten als gepersonaliseerd

Doorheen onze dienstverlening richten we ons op een aangepaste benadering, zowel in ons ontwerp als in onze houding. Uiteindelijk heeft elk project haar unieke karakteristieken; vanuit het terrein, de oriëntatie, …. Op een analoge manier heeft ook ieder mens zijn uniek verhaal en is het ook de mens die centraal behoort te staan, als bewoner, gebruiker, observeerder, … Helon gaat op zoek naar die eigenheden, zowel in uw project als in uzelf, naar de nuances die mee het verschil maken. Dit laat ons niet enkel toe om u een ontwerp op maat te maken, maar ook om onze communicatie en dienstverlening af te stemmen op uw verwachtingen.

INTERACTIE
Dialoog in haar meest uiteenlopende vormen, elke vorm van interactie

Het ontwerp- en realisatieproces van een project is gekenmerkt door interacties op alle mogelijke manieren. Het ontwerp is immers een zoektocht naar evenwicht in de interacties tussen ruimtelijkheid en materialisatie, tussen budget en comfort, tussen functionaliteit en esthetiek … Tevens vinden we in de uitvoering doorlopende interacties tussen de verschillende partijen zoals stedenbouwkundigen, ingenieurs, aannemers, energiedeskundigen, ... Helon wil die interacties identificeren om er dan bewust en met open geest mee om te gaan, zowel in het ontwerpend onderzoek als in het structureel overleg over dat onderzoek.